26.09.2008. / 12:26

Autor: Petra Horvat

Hrvatska

Milijunski krediti ministara

Većina hrvatskih ministara je opterećena kreditima, no uglavnom se radi o manjim svotama

Sinoć je na Dnevniku HTV-a objavljen podatak da je ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević prošlog ljeta kupio novi stan koji otplaćuje uz pomoć kredita koji je podigao u Erste banci. Zanimljivo je da je ta banka ministru Rončeviću, koji ima 48 godina, odobrila kredit od 350 tisuća eura s rokom otplate na 30 godina, što građanima njegove dobi najvjerojatnije ne bi bilo odobreno. Ministar će za otplatu kredita mjesečno izdvajati 11,5 tisuća kuna, što je pola njegove mjesečne plaće.

Ministar znanosti Dragan Primorac vlasnik je stana veličine 156 četvornih metara, kojeg je kupio od obitelji pokojnog Mate Bobana, predsjednika Hrvatske zajednice Herceg Bosne. Primorac je za samo pola svog stana vrijednog 2,692 milijuna kuna podigao kredit, dok je ostatak platio novcem od prodaje drugog stana. Za otplatu kredita ministar Primorac mjesečno izdvaja oko 5700 kuna.

Supruga Darka Milinovića podignula je kredit u visini od 750 tisuća kuna, a novac je iskoristila za kupnju dionica Lavčevića. Ministar je podigao kredit u visini 50 tisuća eura kako bi kupio stan, a istu je svotu izdvojio i za luksuzan automobil. Obitelj Milinović otplaćuje i 200 tisuća kuna za apartman na otoku Viru.

Novinari Jutarnjeg lista pokušali su doznati kako Milinovići uspijevaju otplatiti goleme mjesečne rate kredita, no ministrova je glasnogovornica tražila da se upit pošalje pismenim putem. Ministar se navodno do sada nije očitovao.

Vezane vijesti

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

U USKOK-u o Milinovićevim 'poslovima'

Borislav Perica, bivši ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera, ispitan je u riječkom USKOK-u, piše Večernji list. Kaže da su ga pozvali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika