26.09.2008. / 16:11

Autor: Hrvoje Šimičević

Petorica počinitelja

Za pljačku 12 milijuna kuna u RBA, 29 godina zatvora

Za sada je od ukradenih 12 milijuna kuna, policija uspjela vratiti 3 milijuna kuna. Za devet se još traga, a optuženici su taj iznos dužni nadoknaditi. Suđenje je mjesecima odgađano, da bi nakon četiri ročišta došlo do nepravomoćnih osuda

Na Županijskom sudu u Osijeku donesene su presude za slučaj prijevare u poslovnici Raiffeisen banke vrijednoj 12 milijuna kuna. Leo Đerđ (28) osuđen je na sedam godina zatvora, Marija Kneif (49) na četiri, Đurđica Brkić (49) jednu, Damir Ivanetić (31) na jedinstvenu kaznu od 10 godina i šest mjeseci zbog organizacije pljačke i krivotvorenja isprava, a Damir Žalac, koji je u bijegu, na sedam godina. Tereti ih se da su u prijevari počinjenoj u Raiffeisen banci u Osijeku lani u studenom, opljačkali 12 milijuna kuna. Osuđeni prijestupnici dobili su tako ukupno 29 godina zatvora.

Za sada je od ukradenih 12 milijuna kuna, policija uspjela vratiti 3 milijuna kuna. Za devet se još traga, a optuženici su taj iznos dužni nadoknaditi. Suđenje je mjesecima odgađano, da bi nakon četiri ročišta došlo do nepravomoćnih osuda. Branitelji optuženih iskazali su zbog toga ogorčenje, ističući kako se radi o prevelikim kaznama. Prema optužnici, Đerđ, osobni bankar, neovlašteno je pribavio podatke o stanju računa, žigu i osobama ovlaštenima za raspolaganje novcem na računu tvrtke te ih predao Ivanetiću, koji je potom nabavio krivotvorenu putovnicu i žig na ime jedne ovlaštene osobe. S tim su ispravama počinitelji potom neovlašteno podigli 12 milijuna kuna s računa tvrtke „Porr Hrvatska“.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika