27.09.2008. / 19:26

Autor: Katarina Zorić

Ana Lovrin:

Zagorčevo uhićenje nema političkih konotacija

Ministrica Ana Lovrin za Hrvatski radio je pojasnila kako bi trebala izgledati procedura izručenja Zagorca Hrvatskoj. Rekla je kako je izručenje uobičajen postupak

Uhićenje Vladimira Zagorca nema nikakvih političkih konotacija, izjavila je danas ministrica pravosuđa Ana Lovrin.

Ustvrdila je da je riječ o redovitoj proceduri sukladno međunarodnim konvencijama. Dodala je da su to uobičajene izjave odvjetnika u kaznenim procesima da se onome što se dogodi pripisuju politički razlozi.

Ministrica pravosuđa time je komentirala izjavu Zagorčeva hrvatskog odvjetnika Zvonimira Hodaka da je njegovo uhićenje rezultat političkih dogovora "Banskih dvora ili Pantovčaka s austrijskom Vladom" uoči sutrašnjih izbora u toj zemlji.

Ministrica Ana Lovrin za Hrvatski radio je pojasnila kako bi trebala izgledati procedura izručenja Zagorca Hrvatskoj. Rekla je kako je izručenje uobičajen postupak, u skladu s konvencijom, da austrijsko ministarstvo obavijesti hrvatsko ministarstvo, koje onda obavijest šalje policiji. No, dodala je kako se u praksi često događa, "budući da je Interpol operativniji", da policija bude obaviještena radi daljnje provedbe i prije nego što Ministarstvo dobije obavijest.

"S obzirom na to što sam danas saznala iz austrijskih medija, objektivno je očekivati obavijest našemu ministarstvu idući tjedan s obzirom na radno vrijeme ministarstava. Policija je operativnija i moguće je da bude obavijest poslana i prije toga", rekla je ministrica Lovrin.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika