29.09.2008. / 14:11

Autor: Hrvoje Šimičević

Predsjednik o bjeguncu

Mesić: Gluposti su da stojim iza izručenja Zagorca

Mesića su, nakon što se pridružio skupu, novinari pitali o njegovoj eventualnoj upletenosti u slučaj odbjeglog generala Vladimira Zagorca, koji je u petak navečer uhićen u Beču. Mesić je istaknuo kako su gluposti da on, odnosno politika, stoje iza Zagorčeva izručenja

Prosvjednom skupu koji su organizirali novinari u znak negodovanja zbog neefikasnosti policije u pronalasku naručitelja i izvršitelja napada na novinara Dušana Miljuša, pridružili su se danas i nekoliko političara, kao i predsjednik Stjepan Mesić. To je pak među okupljenima, nakon Mesićevog pojavljivanja kod Kamenitih vrata, izazvalo negodovanje. Mesića su, nakon što se pridružio skupu, novinari pitali o njegovoj eventualnoj upletenosti u slučaj odbjeglog generala Vladimira Zagorca, koji je u petak navečer uhićen u Beču. Mesić je istaknuo kako su gluposti da on, odnosno politika, stoje iza Zagorčeva izručenja.

"Pogledajte kako je odjeven i što ima na sebi. Gluposti su to što pitate", odgovorio je Mesić. Zagorčevo izručenje u Hrvatsku očekuje se u dogledno vrijeme, a cjelokupna priprema za ova čin; potpisivanje potrebnih dokumenata, te finaliziranje formalno-pravne strane, već su navodno obavljeni.

Zagorec će biti pokajnik?

Umirovljenog generala i bivšeg pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca hrvatske pravosudne vlasti traže zbog zloupotrebe ovlasti i pronevjere pet milijuna dolara vrijednih dijamanata koje je navodno ukrao iz sefa u Ministarstvu obrane. Zagorec je uhićen ispred svog ureda u centru Beča, zbog navodne bojazni da ne pobjegne.

Govoreći o sigurnosti u Hrvatskoj, Mesić je istaknuo kako je, gledajući globalno, Hrvatska sigurna zemlja, ali pojedinačno 'ne možemo biti zadovoljni'.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika