01.10.2008. / 09:03

Autor: Nina Tomljanović

Problemi po Daytonu

Vlada RS oštro osuđuje Silajdžićev govor

Vlada Republike Srpske je sinoć priopćila kako "ustavna prava jednog naroda nazvati genocidom i etničkim čišćenjem, nije ništa drugo do grubo nasrtanje na Daytonski mirovni sporazum koji nije samo zaustavio rat, već i donio novi Ustav BiH"

Vlada Republike Srpske (RS) oštro je osudila jučerašnji govor predsjedatelja Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića priopćivši da su to Silajdžićevi privatni stavovi a ne oni Predsjedništva BiH.

Silajdžić je pred Parlamentarnom Skupštinom Vijeća Europe u Strasbourgu rekao da Daytonski sporazum nije ispunio očekivanja koja su ga pratila kada je potpisivan i zatražio je da Vijeće Europe podupre napore za njegovom cjelovitom provedbom koja uključuje i uklanjanje rezultata etničkog čišćenja.

Reagirajući na takav Silajdžićev istup vlada Republike Srpske je sinoć priopćila kako "ustavna prava jednog naroda nazvati genocidom i etničkim čišćenjem, nije ništa drugo do grubo nasrtanje na Daytonski mirovni sporazum koji nije samo zaustavio rat, već i donio novi Ustav BiH".

Vlada RS za Za Silajdžićev govor u utorak u Vijeću Europe, te sličan govor u Općoj Skupštini Ujedinjenih naroda, smatra da su "izravan udarac u temelje u ionako krhke države (BiH), koja se održava na Daytonskom sporazumu na čije ukidanje Silajdžić poziva".

Vezane vijesti

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Dodik ne želi Jovanovića u novoj vladi Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u subotu je izjavio kako je protiv toga da Liberalno-demokratska partija (LDP) Čedomira Jovanovića uđe u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika