02.10.2008. / 09:45

Autor: Hrvoje Šimičević

Biciklist u povratku

Lance Armstrong ne želi se testirati

"To je potpuno besmisleno jer je neovisna komisija prije tri godine analizirala moje uzorke iz 1998. i 1999. i ustanovila je da se njima manipuliralo, te da su praktički neupotrebljivi", kazao je Armstrong

Sedmerostruki pobjednik Tour de Francea Amerikanac Lance Armstrong, koji se nakon prekida karijere ponovno vraća biciklizmu sljedeće godine, odbio je ponudu Francuske anti-doping agencije za ponovnim testiranjem njegova uzorka urina iz 1999., prenose agencije. "To je potpuno besmisleno jer je neovisna komisija prije tri godine analizirala moje uzorke iz 1998. i 1999. i ustanovila je da se njima manipuliralo, te da su praktički neupotrebljivi", kazao je Armstrong.

Najtrofejniji sportaš u biciklizmu, ove je godine najavio svoj povratak, a 2009. godine, trebao bi voziti za momčad Astanu. Ta je momčad angažirala od najvećih anti-doping stručnjaka Dona Catlina koji bi trebao kontrolirati Armstronga tijekom svih utrka. Do novih optužbi, koje su u karijeri pratile 37-godišnjeg Amerikanca, došlo je nakon što mu je Agencija ponudila novu analizu spornog uzorka. 

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika