02.10.2008. / 12:42

Autor: Nina Tomljanović

Korupcija

Uhićen gradonačelnik Zrenjanina

Za Kneževića se sumnja da je vođa te organizirane skupine, a među sudionicima su i neki gradski dužnosnici, vojvođanski zastupnici, poduzetnici i odvjetnici.

Policija je jutros uhitila gradonačelnika Zrenjanina i visokog dužnosnika Demokratske stranke Gorana Kneževića te još deset osoba zbog sumnje da su primali i davali mit, objavili su vojvođanski i srbijanski mediji.

Za Kneževića se sumnja da je vođa te organizirane skupine, a među sudionicima su i neki gradski dužnosnici, vojvođanski zastupnici, poduzetnici i odvjetnici.

Spomenuta skupina je osumnjičena da je pod unaprijed dogovorenim uvjetima dobivala u dugoročni zakup na 99 godina gradsko građevinsko zemljište na najatraktivnijim lokacijama užeg centra Zrenjanina po cijenama znatno nižim od tržišnih, a pri tome su izbjegavali propisanu zakonsku proceduru, stoji u priopćenju policije.

"Oni su te lokacije zatim po znatno višim cijenama prodavali drugim pravnim osobama", navodi MUP, dodajući da je na taj način izgrađena OMV-ova benzinska crpka u Zrenjaninu.

List Dnevnik je prenio izjavu direktora policije Milorad Veljovića koji je kazao da je uhićenje skupine ljudi na području Zrenjanina, Novoga Sada i Beograda povezano s borbom protiv građevinske mafije. "To je samo početak našeg daljnjeg rada i suzbijanja korupcije na svim razinama", rekao je Veljović.

Ovu policijsku akciju vojvođanska i srbijanska javnost povezuje sa najavom srbijanskog predsjednika Borisa Tadića da će početi oštra borba protiv korupcije na svim razinama, uključujući i u DS-u.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika