06.10.2008. / 09:33

Autor: Nacionalova redakcija

28. listopada

Konferencija TMT.Ventures'08 u Zagrebu

Organizatori ističu kako je za budućnost IT industrije u regiji, iznimno važno pokazati poduzetnicima uspješne slučajeve i razvoj tvrtki te metode za razvoj vlastitih startupa

U Zagrebu će se 28. listopada ove godine održati TMT.Ventures'08 Zagreb, konferencija o IT poduzetništvu i poslovanju u organizaciji lokalnog partnera, udruge Initium. TMT.Ventures konferencije okupljaju poduzetnike, investitore te menadžere tehnoloških tvrtki srednje i istočne Europe, a dosad su se održale u Kievu, Pragu, i Varšavi. Kako ističu organizatori konferencije, problem srednje i istočne Europe je što s obzirom na velik broj malih zemalja nedostaje dijalog među stotinama talentiranih pojedinaca. Cilj TMT.Venturesa je omogućiti taj dijalog i omogućiti domaćim ekspertima da s kolegama iz cijele Europe raspravljaju o svojim specifičnim problemima. Organizatori ističu kako je za budućnost IT industrije u regiji, iznimno važno pokazati poduzetnicima uspješne slučajeve i razvoj tvrtki te metode za razvoj vlastitih startupa.

Stručnjacima iz Europe, na konferenciji će se pridružiti i kolege iz SAD-a i Velike Britanije, koji predstavljaju malo drugačiji način poslovanja, poput korištenja vlastitih blogova. Tržište web projekata najviše obuhvaća englesko govorno područje, te tako većina investitora i traži sljedeći Skype, koji je inače razvijen u Estoniji. U sklopu konferencije održati će se i natjecanje “7 minuta”. Pet poduzetnika finalista dobiti će priliku predstaviti svoj projekt u brzinskom sedmominutnom “pitchu”. Riječ je o verbalnom predstavljanju određenog projekta ili proizvoda u jako kratkom vremenskom razdoblju. Projekti koji se mogu prijaviti na natjecanje uključuju područja: mobilnih I internet usluga, e-commerce tehnologija, inovacija u multimediji, tehnologija koje integriraju offline s onlineom, web 2.0 inovacija te elektroničkih inovacija za krajnje korisnike.

Adeo Rossi, osnivač TheFunded.com, najavljen je kao jedan od gostiju konferencije. TheFunded.com je online zajednice poduzetnika za istraživanje i ocjenjivanje izvora investicija iz cijeloga svijeta. Adeo je također na odboru projekta X Prize, natjecanja koje potiče radikalne ljudske inovacije. TheFunded je sedmi startup kojeg je Adeo osnovao ili stvorio. Četiri prijašnja startupa su kupljena, od kojih su tri još u potpunosti aktivna. Zadnja tvrtka, Game Trust, prodana je Real Networksu (RNWK) krajem 2007. godine.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika