03.10.2008. / 17:50

Autor: Hrvoje Šimičević

Brat Antonije Balek

'Moja sestra može hodati i nije bila u komi'

Predsjednica Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela Biserka Trebec kazala je kako je činjenica da je ona invalidna, 'no uzroci te invalidnosti daleko su drukčiji od one koju ona plasira u javnost'

U izjavi za portal Dalmacijanews, Vlado Balek iz Kaštel Sućurca kazao je kako njegova sestra, paraolimpijka Antonija Balek, nikad nije doživjela tešku prometnu neseću, te da može hodati. "U kolica je sjela prije dvije godine, a ja sam je vidio kako normalno hoda", izjavio je Balek, dodavši kako se njegova sestra osvajačica dva zlata na paraolimpijadi, drogirala, 'zbog čega je završila na psihijatriji'. "Naša obitelj zbog svega ovih dana proživljava groznu traumu. Sa sestrom zbog njezinih bolesnih ispada u zadnje vrijeme uopće ne razgovaram.

Čudno mi je kako nitko od novinara dosad nije otkrio pravu istinu o mojoj sestri", dodaje Vlado Balek, koji je za Dalmacijanews kazao kako je Antonija bila na terapiji kod dr. Slavka Sakomana. Podsjetimo, Antonija Balek prošlog je tjedna kroz medije optužila trenera Ivicu Jakelića za zlostavljanje i prijetnje smrću, nakon što nisu mogli uspostaviti dogovor oko podjele nagrade koju su za postignute rezultate dobili od republike Hrvatske. Nakon recentnih izjava Antonije Balek, u kojima je kao razlog svog invaliditeta navodila teške prometne nesreće i tri godine kome, oglasili su se i iz Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela. Iz Udruge, čiji je član i Antonija Balek, istaknuli su kako, s obzirom na dokumentaciju kojom raspolažu, ona nikad nije doživjela takve nesreće.

U izjavi za Slobodnu Dalmaciju,  predsjednica Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela Biserka Trebec kazala je kako je činjenica da je ona invalidna, 'no uzroci te invalidnosti daleko su drukčiji od one koju ona plasira u javnost'. "Dokaže li se da je istina ova buka koju je podigla u javnosti, biti će jedna velika blamaža i bacanje ljage na udruge tjelesnih invalida", kazala je Trebec, napominjući kako je Paraolimpijski odbor već od Udruge tjelesnih invalida grada Kaštela tražio medicinsku dokumentaciju Antonije Balek.

Antonija Balek: Moj brat je htio ubiti majku, a uperio je pištolj u meneU izjavi za Plavi radio, Antonija Balek sve je izjave svoga brata demantirala. "Brat ne živi sa mnom i treba paziti što izjavljuje. On je čak bio u policijskom zapisu, a i bio je nasilan prema meni. Naš odnos je loš. Ne komuniciramo, a godinama nam prijeti. Samo tjedan prije odlaska u Peking, htio je čak ubiti majku! Došla je policija, a majka je bila u Hitnoj. U tom trenutku je uperio pištolj i u mene jer sam mu bila najveća smetnja. Očito mu nisu bitna sredstva kada je u pitanju novac", kazala je Balek.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika