04.10.2008. / 15:53

Autor: Hrvoje Šimičević

Nestala Australka

Potraga za Britt Lapthorne i dalje bez rezultata

Policijski su istražitelji u nekoliko navrata razgovarali sa članovima obitelji, a iz policije su izjavili kako će ih posjetiti australska parlamentarna delegacija, koja se iz drugih razloga nalazi u Hrvatskoj

Potraga za nestalom 21-godišnjom Australkom Britt Lapthorne i dalje je u tijeku, a za sada nema nikakvih konkretnih rezultata. Načelnika dubrovačke policije Ivan Kukrika, potvrdio je danas kako nema nikakvih novosti u ovom slučaju. Podsjetimo, Britt Lapthorne je posljednji put viđena 18. rujna. Nestala je nakon posjeta noćnom klubu Fuego u Dubrovniku, a izbacivač je njenom bratu Darrenu rekao da ju je vidio kako odlazi u društvu dvojice muškaraca i pet djevojaka. Za nestalom 21-godišnjakinjom traga se na području Stare Mokošica, Osojnika i šireg područja padina Srđa. Potrazi se priključio i djevojčin otac Dale Lapthorne te njen dečko Simon Imberger. Policijski su istražitelji u nekoliko navrata razgovarali sa članovima obitelji, a iz policije su izjavili kako će ih posjetiti australska parlamentarna delegacija, koja se iz drugih razloga nalazi u Hrvatskoj.

Policija je navodno već tri puta razgovarala sa sa Ivicom Perkovićem, sinom vlasnice hostela u kojem je Britt boravila. Naime, mobitel nestale djevojke navodno je pronađen u sobi gdje je odsjela, što bi, ukoliko je istina, značilo da se nakon odlaska iz noćnog kluba Fuego ipak vratila u hostel. Policija je u nekoliko navrata napominjala kako Perković nije osumnjičenik. Slučaju su se priključili i Interpolovi istražitelji, koji su ispitivali Brittine cimere, sedmero inozemnih studenata koji su boravili s njom u hostelu, a iz Dubrovnika su otišli dan nakon njenog nestanka.

Slučaj je zadobio veliku pozornost i u australskim medijima, a u razgovoru za Sydney Morning Herald, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Krešić, demantirao je optužbe i teze kako policija traga jedino za lešem nestale djevojke. "Ne tražimo njeno tijelo, tražimo nju", kazao je Krešić. "Sad je samo pitanje vremena kad ćemo riješiti misteriju njenog nestanka. Siguran sam da ćemo pronaći odgovore na sva pitanja o tome što se s njom dogodilo te ću, po tom pitanju učiniti sve, i kao čovjek, i kao policajac", istaknuo je Krešić. Također, odbacio je pojedine medijske napise da hrvatska policija u ovom slučaju ne radi ništa, ističući kako se možda sve čini sporo, ali da je riječ o proceduri te da se sve čini kako bi se Australka pronašla.

Vezane vijesti

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

NATO 'protiv' strane intervencije u Siriji

Strana vojna intervencija u Siriji nije "dobar put", ocijenio je u srijedu glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen, nekoliko sati pošto je visoki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika