04.10.2008. / 16:18

Autor: Hrvoje Šimičević

Odgovor Europe na krizu

Brown predlaže europski fond za pomoć poduzećima

Brown je najavio da će predložiti osnivanje fonda za mala poduzeća od 15 milijardi eura, kako bi "mala poduzeća naše zemlje i ostatka Europe mogla odmah dobiti novac i nastaviti zapošljavati osoblje i pružati usluge"

Britanski premijer Gordon Brown izjavio je danas kako će na europskom mini summitu u Parizu, sazvanom zbog financijske krize, predložiti osnivanje europskog fonda od 12 milijardi funti za pomoć malim poduzećima. Kako prenose agencije, Velika Britanija, Francuska, Italija i Njemačka, inače europske zemlje člnice G8, sastati će se danas u Parizu s namjerom da dogovore zajedničku europsku strategiju prema međunarodnoj financijskoj krizi.

Brown je najavio da će predložiti osnivanje fonda za mala poduzeća od 12 milijardi funti (15 milijardi eura), kako bi "mala poduzeća naše zemlje i ostatka Europe mogla odmah dobiti novac i nastaviti zapošljavati osoblje i pružati usluge". "Uz akcije koje poduzimamo na nacionalnoj razini i svjetski problemi u pogledu nafte i financije krize trebaju rješenja na globalnoj razini", rekao je Brown, uoči sastanka u Parizu.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika