04.10.2008. / 19:42

Autor: Hrvoje Šimičević

Sjevernokorejska agencija

Nakon godinu dana Kim Jong-Il se pojavio u javnosti

Predsjednik jedne od 'najzatvorenijih' svjetskih država, bio je na studentskoj utakmici, u povodu 62. obljetnice Sveučilišta Kim Il-sung

Kim Jong-Il, sjevernokorejski čelnik, koji u posljednje vrijeme ima problema sa zdravljem i rijetko se pojavljuje u javnosti, nazočio je u subotu na nogometnoj utakmici, objavila je sjeverno-korejska novinska agencija. Prema pisanju agencije, predsjednik jedne od 'najzatvorenijih' svjetskih država, bio je na studentskoj utakmici, u povodu 62. obljetnice Sveučilišta Kim Il-sung.

Kim Jong-Il je na vlasti u Sjevernoj Koreji od 1994. godine, nakon smrti svoga oca, a u javnosti nije viđen od 9. rujna prošle godine. Tada je objavljeno službeno priopćenje kako je predsjednik operiran nakon moždanog udara, ali da se oporavlja. Kimovo zdravlje ozbiljno je zabrinulo i čelnike zapadnih zemalja, obzirom da on nije odabrao nasljednika među svoja tri sina, pa se strahovalo za političku stabilnost te zemlje, ali i cjelokupne regije.

Naime, Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno oružje a tijekom posljednjih mjeseci, aktualni su teški, i nerijetko isprekidani pregovori o njihovom razoružanju u zamjenu za humanitarnu pomoć i druge ustupke od strane zapadnih zemalja i susjeda.

Vezane vijesti

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Nuklearno oružje - ustavna kategorija

Sjeverna je Koreja izmijenila ustav kako bi se u tom najvišem državnom dokumentu proglasila nuklearnom silom, što komplicira napore međunarodne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika