06.10.2008. / 08:16

Autor: Nacionalova redakcija

Bivša tvornica

Uskoro počinje gradnja Adrisove poslovne zgrade u Zagrebu

Nakon rušenja starog poslovnog nebodera i dijela kompleksa bivše Tvornice duhana Zagreb u Jagićevoj ulici, koja je od 1998. u vlasništvu Tvornice duhanja Rovinj, odnosno Adris grupe, na tom bi mjestu uskoro trebala početi gradnja novog poslovnog centra Adris grupe, koji će se nastavljati na stari, povijesni dio zgrade bivše tvornice, koji je prodan Hrvatskoj i koji će se obnoviti za potrebe preseljenja Povijesnog muzeja.

U novom staklenom neboderu od osam katova na gornja tri kata nalazit će se poslovni uredi Adris grupe, dok će ostale etaže s poslovnim uredima biti ponuđene na prodaju.

Damir Vanđelić, direktor investicija Adria grupe, rekao je da je njihova tvrtka prepoznala kako je trenutačno na tržištu malo poslovnih prostora namijenjenih za prodaju.

Većina ih je namijenjena samo za iznajmljivanje pa se Adris grupa odlučila na takav poslovni potez koji omogućuje i drugim tvrtkama stjecanje vlasništva nad kvadratima u sklopu zgrade Adris grupe.

Autor projekta novog poslovnog centra je zagrebački arhitekt Ivica Plavec iz arhitektonskog studija Poligon projekt, zajedno s arhitektima Žanet Zdenković Gold i Ivanom Zdenkovićem iz Zdenković-Gold studija.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika