07.10.2008. / 09:45

Autor: Nina Tomljanović

Elizabeth Rech

Zagorčevu obitelj čuva policija

Odvjetnica Rech je rekla da je odmah o cijelom slučaju informirala austrijske službene institucije i Europsku komisiju, te da su osobe s kojima je razgovarala bile "vrlo zabrinute"

Nakon što je ubijena kćer zagrebačkog odvjetnika Ivana Hodak, obitelj umirovljenog generala Vladimira Zagorca u Beču čuva policija, izjavila je Zagorčeva odvjetnica u Beču Elizabeth Rech za emisiju Otvoreno.

"Austrijska policija je procijenila kako je situacija vrlo opasna i zatražila osobnu zaštitu za članove Zagorčeve obitelji", rekla je Rech.

Motivi i okolnosti ubostva mlade pravnice Ivane Hodak za sada su nepoznati, iako mediji i javnost nagađaju da bi moglo biti u vezi sa slučajem Zagorec.

Odvjetnica Rech ne isključuje mogućnost da je ovo ubojstvo poruka Vladimiru Zagorcu. Rekla je da je odmah o cijelom slučaju informirala austrijske službene institucije i Europsku komisiju, te da su osobe s kojima je razgovarala bile "vrlo zabrinute".

Također je kazala kako nakon ovog ubojstva sumnja da postupak protiv njezina branjenika u Hrvatskoj može više biti pošten.

Na pitanje kakvu Zagorec može sada imati nakon što je ubojstvom kćeri njegova branitelja ugrožen njegov rad Rech je kazala kako se nada da u Hrvatskoj postoji takav hrabar i odlučan odvjetnik koji se time može baviti.

Odvjetnica Rech kazala je kazala kako se nije nakon svega čula nije sa Zagorcem, da pokušava dobiti dozvolu da ga posjeti u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, i da će to nastojati i narednih dana te da će nakon eventualnog posjeta odlučiti što dalje poduzeti u ovom slučaju.

Vezane vijesti

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Zagorec premješten u zatvor u Glinu

Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec, osuđen na sedam godina zatvora zbog krađe dragulja iz MORH-a, premješten je iz zagrebačkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika