07.10.2008. / 11:32

Autor: Nina Tomljanović

Pretučen Vladimir Kos

Novi napad na novinara

Sinoć nešto iza 22.30 sati u stubištu svoje zgrade u zagrebačkom naselju Trnsko je pretučen 71-godišnji novinar Vladimir Kos.

Kos je, prema riječima policije zadobio lakše ozlijede nakon što ga je počinitelj neutvrđenim predmetom udario s leđa u glavu. Motiv napada zasad nije poznat, a policija traga za počiniteljem.

Vladimir Kos je uz novinarstvo, u kojem je najveću suradnju ostavrio s Vjesnikom, bio i humorist  te skladatelj. U Moto magazinu 1966. i 1967. godine objavljuje karikature. Zatim slijedi suradnja s humorističnim časopisima Paradox, Kerempuh, Pavliha, u tjednicima VUS, Studio, Vikend i Svijet, i u časopisima za kulturu Odjek, Telegram, Republika i 15 dana te u njemačkom magazinu ER.  

Riječ je o drugom fizičkom napadu na novinare un smo nekoliko mjeseci. Novinar Jutarnjeg lista Dušan Miljuš, koji više od 20 godina piše o organiziranom kriminalu i mafiji, u lipnju je s palicama pretučen ispred zgrade u kojoj živi na Remetinečkoj cesti. Zadobio je teške tijelese ozlijede a policija još nije pronašla počinitelje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika