09.10.2008. / 11:41

Autor: Nina Tomljanović

Nakon afere Indeks

Deša Mlikotin-Tomić podnijela ostavku

Za novog predsjednika Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa izabran je odvjetnik Mate Kačan kojeg je na tu poziciju predložila članica Jadranka Kolarević

Deša Mlikotin-Tomić jutros je članovima Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa poslala pismenu ostavku, koju je povjerenstvo prihvatilo.

Razlog ostavke, Deša Mlikotin-Tomić objašnjava time da je kao osumnjičenica u akciji "Indeks" svjesna da posao u Povjerenstvu ne može obavljati bez neupitnog povjerenja ostalih članova, koje je imala u času kad je izabrana na tu dužnost. "S obzirom na okolnosti u kojima sam se zatekla, moram se sama boriti za opstanak i istinu te nemam viziju da mogu obaviti taj težak posao bez vašeg neupitnog povjerenja", navodi u pismu Mlikotin-Tomić.

Podsjeća kako je nakon jednogodišnje stanke u radu Povjerenstva, poduzela niz inicijativa kako bi osigurala osnovne pretpostavke za rad tog tijela, koje je do sada radilo sa svega dvoje zaposlenih i bez informatičke podrške. "U tom poslu spriječila me akcija nazvana 'Indeks', u kojoj sam osumnjičena za nekoruptivno djelo bez imovinske koristi, tj. navodne neregularnosti dva ispita. Za ta sumnjičenja smatram da nisam kriva te da nisam povrijedila niti zakon niti profesionalni kodeks. Ipak, na najgori način javno sam izložena najgorim osudama, i to skoro isključivo kao predsjednica ovog tijela", ističe Deša Mlikotin Tomić.

Za novog predsjednika Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa izabran je odvjetnik Mate Kačan kojeg je na tu poziciju predložila članica Jadranka Kolarević.

SDP-ovac Ivo Josipović za spomenutu je funkciju kandidirao Zorislava Antuna Petrovića, koji je u tajnom glasovanju dobio tri glasa članova Povjerenstva dok je Kačan dobio sedam glasova.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika