09.10.2008. / 13:42

Autor: Nina Tomljanović

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

Prijavljeni Radimir Čačić i Stipe Gabrić Jambo

Sjednica je održana nakon godinu dana, a postupci su pokrenuti na temelju prijava

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika danas je održalo prvu sjednicu na kojoj su pokrenuti postupci protiv predsjednika HNS-a Radimira Čačića, HSS-ova zastupnika Stipe Gabrića Jambe.

Sjednica je održana nakon godinu dana, a postupci su pokrenuti na temelju prijava. Tako Čačića anonimna prijava tereti da je kao varaždinski župan otvoreno favorizirao svoju tvrtku CONING u poslovima projektiranja škola i športskih dvorana, dok je Gabrića Jambu prijavio Vinko Vujević iz Sesveta, koji tvrdi da je krivotvorenjem isprava došao do nekretnina u Gornjem Vrapču.

Premda je Povjerenstvo procijenilo da nisu nadležni nad slučajevima krivotvorenja, zatražilo je Gabrićevo očitovanje, jer nekretnine koje prijavitelj spominje nije unio u svoju imovinsku karticu.

Članovi Povjerenstva apelirali su na članove gradskih i općinskih poglavarstava da dostave svoje imovinske kartice, jer ih na to obvezuje izmijenjeni Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Novu zakonsku obvezu je ispunilo svega pet do deset posto članova poglavarstava, upozorio je HNS-ovac Miljenko Dorić.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika