10.10.2008. / 17:18

Autor: Nina Tomljanović

Neodaziv sudu

Edvardu Brozu određen pritvor

Za sada se još ne zna gdje Edvard Broz boravi, a prema riječima glasnogovornice Okružnog suda Ivane Ramić, pritvor mu je određen zato što su se sudski pozivi stalno vraćali uz napomenu da se odselio s adrese na kojoj je prijavio boravište

Zbog neodazivanja na pozive Okružnog suda u Beogradu, određen je pritvor Edvardu Brozu, unuku Josipa Broza Tita, piše beogradska Politika.

Za sada se još ne zna gdje Edvard Broz boravi, a prema riječima glasnogovornice Okružnog suda Ivane Ramić, pritvor mu je određen zato što su se sudski pozivi stalno vraćali uz napomenu da se odselio s adrese na kojoj je prijavio boravište.

Edvard Broz je optužen za izazivanje prometne nesreće u alkoholiziranom stanju s 2,05 promila alkohola u krvi u kojoj je poginula jedna osoba, a četiri su osobe teže i lakše ozlijeđene.

Broz je 20. siječnja ove godine već bio uhićen na osnovici tjeralice srbijanskog MUP-a, no četiri dana kasnije mu je odobrena obrana sa slobode, oduzeta mu je hrvatska putovnica i izrečena mjera zabrane napuštanja boravišta. Prije nego li je uhićen, srbijanskom je pravosuđu bio nedostupan prethodnih 16 godina. Na jednoj od rasprava Broz je bio rekao da je svih tih godina osjećao grižnju savjesti te da je u Srbiju došao samo da bi okončao taj slučaj.

Budući da se u zadnje vrijeme nije odazivao na pozive, pretpostavlja se da je sada u bijegu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika