11.10.2008. / 13:13

Autor: Nina Tomljanović

Split

Kerum: Bit ću sto posto gradonačelnik Splita

Ono što planira ostvariti u svom mandatu je to da će Split progutati četiri do pet milijardi eura investicija i samim time će kompletan grad i županija, kaže, živnuti

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, splitski poduzetnik Željko Kerum je kazao kako je sto posto uvjeren da će postati gradonačelnik Splita.

Premda, kako je rekao, uvažava protukandidate koji su jake ličnosti i jaki ljudi, Kerum je gotovo uvjerenu svoju pobjedu. "Drago mi je da imam takve takmace, drago mi je boriti se s jakima, ali uvjeren sam da ću pobijediti. A kad pobijedim, znam što me čeka. Motiv mi je ostvariti sve ono što drugi nisu", rekao je samouvjereno  Željko Kerum.

Ono što planira ostvariti u svom mandatu je to da će Split progutati četiri do pet milijardi eura investicija i samim time će kompletan grad i županija, kaže, živnuti. "Kompletan popis svih radnji koje treba napraviti znam, moji ljudi rade, inventura je već skoro napravljena", rekao je Kerum.

Ipak, smatra da treba prvenstveno ulagati u turizam, kao granu koja je glavni proizvod. "Trebamo privući bogatu klijentelu koja želi more i sunce devet mjeseci", kaže Kerum te sa sigurnošću dodaje da Splitu ne bi  bio problem prihvatiti desetak tisuća ljudi, da žive od Žnjana do Stobreča u luksuznim vilama i gledaju na more. To su, kaže Kerum, bogati ljudi, oni bi dali svoj doprinos gradu i županiji.

Dodao je da Split ne smije privatizirati Hajduk i da gradonačelnik mora biti i predsjednik kluba.

Vezane vijesti

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

73 uhićenja, prijave protiv 60 osoba

Drugi Split Pride, u čijoj je povorci po procjenama policije bilo oko 700 ljudi, protekao je u najboljem redu bez incidenata, a privedene su 73… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika