11.10.2008. / 13:40

Autor: Nacionalova redakcija

Sjednica VNS-a iza zatvorenih vrata

Mesić: Trebalo je ozbiljnije istražiti atentat na Pukanića

Jučer je državni vrh održao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj su se čelnici države usuglasili kako će novim ministrima Tomislavu Karamarku i Ivanu Šimonoviću prvi zadatak biti osmišljavanje paketa tzv. antimafijaških zakona i mjera.

Kako piše Novi list, predsjednik Stjepan Mesić na sjednici je rekao kako im je cilj bio motivirati represivne organe da što brže i efikasnije obavljaju svoje zakonske obveze, te da se ubrzo priprema akata koji bi bili kompatibilni s europskom praksom.

U dva navrata, prema pisanju Novoga lista, Mesić je uputio kritiku policiji i tajnim službama što nisu s više ozbiljnosti pristupili rasvjetljavanju pokušaja atentata na izdavača Nacionala Ivu Pukanića.

"Da je taj slučaj riješen, možda Ivana Hodak ne bi bila ubijena", rekao je predsjednik Mesić prema svjedočenju nekoliko sudionika sastanka, aludirajući pri tome na istovjetnost oba slučaja. Prepoznaje se isti rukopis kod oba zločina. Ivana Hodak je ubijena na identičan način na koji je pokušana Pukanićeva likvidacija prije točno šest mjeseci - hicima u glavu iz neposredne blizine.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika