11.10.2008. / 17:20

Autor: Nina Tomljanović

George Bush

Za globalnu krizu nužan globalni odgovor

Bush je napomenuo da je uvjeren da su najveća svjetska gospodarstva kadra prevladati izazove s kojima smo suočeni dodavši kako u razrješenju krize najvažniju ulogu trebaju preuzeti Sjedinjene Države

Nakon okupljanja s gospodarskim čelnicima zemalja članica G7 i vođama Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, američki predsjednik George W. Bush rekao je kako će financijska kriza zahtijevati usklađeni globalni odgovor i da će narazvijenije zemlje svijeta surađivati na njezinom brzom prevladavanju, ali da se to neće dogoditi preko noći.

Bush je napomenuo da je uvjeren da su najveća svjetska gospodarstva kadra prevladati izazove s kojima smo suočeni dodavši kako u razrješenju krize najvažniju ulogu trebaju preuzeti Sjedinjene Države.

Za paket spašavanja američkog financijskog tržišta, vrijedan 700 milijardi dolara, Bush kaže da je dostatan za rješenje problema, ali da će za njegovu provedbu trebati vremena."Korist (od tih izvanrednih napora) neće se osjetiti preko noći, ali kad te akcije počnu davati učinke, oni će pomoći vraćanju stabilnosti na našim tržištima i povjerenja u naše financijske institucije", rekao je Bush.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika