12.10.2008. / 11:52

Autor: Nina Tomljanović

Dubrovnik

Otac nestale australke smatra da je Britt ubijena

"Čekam službeni nalaz obdukcije koji bi trebao biti gotov u ponedjeljak jer želim znati zašto se dogodilo tako brzo raspadanje tijela, u svega 18 dana", izjavio je Dale Lapthorne

Jučer je potvrđeno da tijelo pronađeno u moru kraj Dubrovnika pripada nestaloj australki Britt Lapthorne. Iako još nema službenih rezultata obdukcije, HRT piše kako prema neslužbenim informacijama, hrvatski i australski istražitelji pretpostavljaju da 21-godišnja Britt nije umrla nasilnom smrću. Jedna od teorija je da je Britt pala u more te da su stijene, valovi i morski strvinari razlog stanja u kojem se nalazi njezino tijelo u trenutku pronalaska.

S druge pak strane, otac nesretne australke, Dale Lapthorne jučer je novinarima u Dubrovniku kazao kako vjeruje da je njegova kćerka najvjerojatnije ubijena. "Čekam službeni nalaz obdukcije koji bi trebao biti gotov u ponedjeljak jer želim znati zašto se dogodilo tako brzo raspadanje tijela, u svega 18 dana", izjavio je Dale Lapthorne te dodao kako nitko ne može povjerovati da je tako nešto moguće u tako kratkom vremenu.

On je uvjeren da se radi o kriminalnom djelu, odnosno da ju je netko ubio i očekuje da se počinitelja privede pravdi. Zadovoljan je, kaže, s dubrovačkom policijom i Interpolom te je izrazio nadu da će oni pronaći krivca za ovu tragediju koja se dogodila njegovoj kćerki.

Gotovo svi australski mediji prenijeli su vijest da je DNK analiza utvrdila da je pronađeno tijelo, u biti nestala Britt. Pišu kako je ta vijest dvostruki udarac za obitelj Lapthorne te da su rezultati analize poprilično okrutno otkriće jer je cijeli tjedan Brittin otac Dale bio uvjeravan kako su vrlo mali izgledi da je riječ o njegovoj kćeri.

Za The Austalian je Brittina majka, Elke izjavila kako obitelj ne vjeruje hrvatskim vlastima te će po povratku u Australiju zatražiti drugu obdukciju.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika