26.11.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

VENECIJA

VENECIJA: DOGOVOREN NASTAVAK DIJALOGA O RIBARSTVU I EKOLOŠKOJ ZAŠTITI JADRANA

VENECIJA: DOGOVOREN NASTAVAK DIJALOGA O RIBARSTVU I EKOLOŠKOJ ZAŠTITI JADRANA

Hrvatsko izaslanstvo koje sudjeluje na Mediteranskoj konferenciji o ribarstvu u Veneciji održalo je u utorak bilateralne sastanke s predstavnicima Italije i Slovenije na kojima je dogovoren nastavak dijaloga o mjerama za upravljanje ribarstvom i ekološkoj zaštiti Jadrana. U srijedu je podržan prijedlog da se nakon Venecije održi subregionalni sastanak jadranskih država, na kojemu bi se razgovaralo o istim pitanjima. Na tom bi sastanku bilo govora o mjerama koje se trebaju poduzeti zajednički, kao i o onima na nacionalnoj razini u interesu zaštite okoliša i očuvanja ribljih fondova u Jadranu. Sastanak bi se, prema riječima Šimonovića, mogao održati u ožujku iduće godine, a na njemu bi kao promatrač sudjelovala i Europska komisija.
Povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Franz Fischler u utorak je na konferenciji izjavio da Europska unija podržava samo stvaranje ribarskih zona i osudio jednostrane odluke o tom pitanju, ne spominjući Hrvatsku poimence. “Nema nikakve sumnje da pristup koji predlažemo mora biti u skladu s Konvencijom UN-a i Pomorskim zakonom, posebice kada je riječ o zatvorenim i poluzatvorenim morima i pravu zemalja koji nemaju neke prednosti zbog zemljopisa. Suradnja je srce naše Konvencije. Bilo koja rasprava o tome tko ima pravo proglasiti jurisdikciju na moru po međunarodnom pravu je kontraproduktivna. Naša je zadaća da organiziramo suradnju na najbolji način na koji možemo”, naglasio je Fischler.

Vezane vijesti

Venecija, 9. dan: Suludi film čija je radnja misterija i redatelju

Venecija, 9. dan: Suludi film čija je radnja misterija i redatelju

Prošlo je 40 godina otkako je danas 76-godišnji William Friedkin režirao film „Francuska veza", dvije godine kasnije uslijedio je „Egzorcist", pa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika