13.10.2008. / 09:00

Autor: Katarina Zorić

Treći put

Novo suđenje Branimiru Glavašu

Glavaš i suoptuženici na zagrebačkom Županijskom sudu iznova bi se trebali očitovati o optužnici koja ih tereti za egzekucije srpskih civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu 1991

Danas ponovno počinje suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad osječkim Srbima. Naime, posljednja rasprava u slučajevima Selotejp i Garaža bila je prije više od tri mjeseca, a po Zakonu o kaznenom postupku suđenje mora početi iznova ako između dviju rasprava protekne više od dva mjeseca.

Glavaš i suoptuženici na zagrebačkom Županijskom sudu iznova bi se trebali očitovati o optužnici koja ih tereti za egzekucije srpskih civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu 1991. Glavaševa obrana nezadovoljna je odugovlačenjem postupka i najavila je da će stoga zatražiti da se svi već provedeni dokazi pročitaju i unesu u spis, umjesto da se nanovo ispituju svi saslušani svjedoci. Međutim, s tim se prijedlogom moraju složiti i odvjetnici ostalih optuženih te sudsko vijeće.

Gordana Getoš-Magdić, Zdravko Dragić i Tihomir Valentić na ročište ovoga puta dolaze sa slobode. Podsjetimo, njima je sredinom rujna Ustavni sud ukinuo pritvor u kojemu su bili gotovo dvije godine. Tako su se pridružili prvooptuženom Glavašu, saborskom zastupniku koji se od siječnja ove godine brani sa slobode. Iz pritvora u zagrebačkom zatvoru u Remetincu na suđenje će dolaziti samo Ivica Krnjak i Dino Kontić.



 

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika