13.10.2008. / 10:33

Autor: Katarina Zorić

Još jedan neuspješan pokušaj

Ponovno odgođeno suđenje Glavašu

Posljednja rasprava u slučajevima selotejp i garaža bila je prije više od tri mjeseca, a prema Zakonu o kaznenom postupku suđenje mora početi iznova ako između dviju rasprava protekne više od dva mjeseca

Suđenju Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin protiv civila u Osijeku 1991. ponovno je odgođeno.

Glavaš i suoptuženici na Županijskom sudu u Zagrebu trebali su se ponovno očitovati o optužnici koja ih tereti za egzekucije srpskih civila na obali Drave te mučenja i ubojstva u garaži Sekretarijata za narodnu obranu 1991. godine. Međutim, drugooptuženi nije došao ma raspravu jer je na medicinskoj rehabilitaciji u Opatiji.

Posljednja rasprava u slučajevima selotejp i garaža bila je prije više od tri mjeseca, a prema Zakonu o kaznenom postupku suđenje mora početi iznova ako između dviju rasprava protekne više od dva mjeseca.

 Glavaševa obrana već je ranije izrazila nezdavoljstvo zbog odugovlačenja postupka, a Ante Madunić, jedan od Glavaševih odvjetnika, najavio da će zatražiti da se svi već provedeni dokazi pročitaju i unesu u spis, umjesto da se ponovno ispituju svi saslušani svjedoci. S tim se prijedlogom moraju složiti i odvjetnici Ivice Krnjaka, Gordane Getoš-Magdić, Dine Kontića, Tihomira Valentića i Zdravka Dragića te sudsko vijeće.
 
Nakon što im je Ustavni sud sredinom rujna ukinuo pritvor u kojemu su bili gotovo dvije godine, optuženici Getoš-Magdić, Dragić i Valentić brane se sa slobode. Prvooptuženi Glavaš na slobodi je još od siječnja, a od šestero optuženika, iz pritvora u zagrebačkom zatvoru u Remetincu na suđenje će dolaziti samo Krnjak i Kontić.


 
 

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika