13.10.2008. / 20:03

Autor: Petra Horvat

Zagreb

Dio ulice Remetinec pušten u promet

'Za oko 190 milijuna kuna napravljeno je preko pet kilometara suvremene ceste s kompletnom infrastrukturom (voda, plin, kanalizacija, DTK kablovi, javna rasvjeta)', rekao je Davor Jelavić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u promet pustio ulice Remetinec, od karlovačke ceste do Jadranske avenije. "To će biti ulazna cesta za naselje Jaruščica - Remetinec i trgovinski centar "Trigranit". To je sve privremenog karaktera, dok se ne napravi Jarunski most", kazao je Bandić otvarajući kružni tok kada je dodao i da će tada na to mjesto preko Jaruna i Save doći most s tramvajem i svim ostalim.

Gradonačelnik je naglasio da će to naselje u idućih godinu i pol dana doseliti šest do osam tisuća ljudi te da za to treba napraviti komunalnu i prometnu infrastrukturu.  "Za oko 190 milijuna kuna napravljeno je preko pet kilometara suvremene ceste s kompletnom infrastrukturom (voda, plin, kanalizacija, DTK kablovi, javna rasvjeta)", rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

"Gradski partneri su svi koji poštuju proceduru, prostorno-plansku dokumentaciju, GUP, prostorni plan, proceduru i zakon", rekao je Bandić upitan kako komentira odluku Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja koje je poništilo lokacijsku dozvolu koju je Grad Zagreb izdao poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, a prema kojoj je mogao dobiti kolni izlaz iz podzemne garaže kompleksa "Cvjetni prolaz" na Varšavsku ulicu.

Istaknuo je da, ukoliko netko radi mimo procedure i zakona, postoji građevinska inspekcija koja radi svoj posao. Upitan hoće li Horvatinčić nastaviti graditi, zagrebački gradonačelnik je kazao da to treba pitati građevinsku inspekciju.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika