14.10.2008. / 10:26

Autor: Ela Radić

Interview: Filip JUričić

Konačno sam izišao iz puberteta

Dvadesetsedmogodišnji zagrebački glumac trenutačno glumi u telenoveli "Zakon ljubavi", ali se sve više dokazuje i u kazalištu; za Extru govori o tome zašto se vratio sapunicama, otkriva kakav je otac, je li zaljubljen te je li platio dugove prošlosti

Sa zagrebačkim glumcem Filipom Juričićem razgovarala sam na dan kad je svoju nagrađivanu predstavu "Kako misliš mene nema", u kojoj glumi s najboljim prijateljem i kolegom Amarom Bukvićem, izveo stoti put. Za one koji ne prate hrvatsku kazališnu scenu, ovaj 27-godišnji glumac trenutno u sapunici "Zakon ljubavi" tumači ulogu bivšeg dilera Domagoja Repca. To je njegov svojevrstan povratak na hrvatsku javnu scenu s koje se povukao prije dvije godine, nakon borbe s depresijom, spoznaje da čeka dijete s bivšom djevojkom i teške ozljede koljena. Teško je razdoblje, kako mi je rekao, napokon iza njega.

EXTRA: Kad smo zadnji put razgovarali, odlučno si mi rekao kako nikad više nećeš glumiti u sapunicama, pogotovo ne u sapunici produkcije AVA. 

- Znao sam da ćeš mi postaviti to pitanje pa sam unaprijed pripremio odgovor, koji glasi - rek'o pa porek'o. 

EXTRA: Kako to da si odlučio opet biti dio tima Ave? 

- U zadnje smo vrijeme bili u kontaktu. Već su me prije zvali za neke njihove projekte, ali mi to nije odgovaralo jer sam se proteklu sezonu puno angažirao u kazalištu. Kako ove sezone nisam započinjao rad na nekim novim kazališnim predstavama, jer ionako svaki tjedan igram u nekoliko njih, odgovaralo mi je snimati nešto na televiziji. Tako smo počeli pregovore, uloga koju tumačim nije glavna pa ne zahtijeva intenzivno snimanje i nije bilo teško dogovoriti se. Zapravo je super, idućih pet mjeseci snimam četiri dana u tjednu "Zakon ljubavi" a nekoliko večeri tjedno glumim u predstavama. 

EXTRA: Je li dobar honorar bio jedan od razloga prihvaćanja uloge? 

- A valjda ću i nešto zaraditi. Šalim se; da budem iskren, nedostajalo mi je snimanje. Još na Akademiji sam puno snimao tijekom studentskih vježbi, a kako sam zadnjih godinu dana radio samo u kazalištu, baš sam se zaželio kamere. 

Cijeli interview pročitajte u novoj Extri

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika