14.10.2008. / 19:30

Autor: Katarina Zorić

Veliki troškovi?

Glavaš traži da se suđenje prebaci u Osijek

Odvjetnik Dražen Matijević tvrdi da troškovi 14-dnevne rasprave - "putni troškovi, smještaj u Zagrebu i prehrana - iznose oko pet tisuća kuna. "To je, uza sve dosadašnje, izdatak koji okrivljenici više ne mogu podnijeti, a iz proračuna se izdvaja velik novac za dolazak svjedoka u Zagreb", kazao je Matijević

Branimir Glavaš želi da se suđenje njemu i ostalim optuženima za ratni zločin nad osječkim civilima premjesti sa Županijskog suda u Zagrebu na Županijski sud u Osijeku. Njegov odvjetnik taj je zahtjev podnio Vrhovnom sudu uz obrazloženje da bi to smanjilo sudske troškove s obzirom na to da su i optuženici i svjedoci iz Osijeka.

Odvjetnik Dražen Matijević tvrdi da troškovi 14-dnevne rasprave - "putni troškovi, smještaj u Zagrebu i prehrana - iznose oko pet tisuća kuna. "To je, uza sve dosadašnje, izdatak koji okrivljenici više ne mogu podnijeti, a iz proračuna se izdvaja velik novac za dolazak svjedoka u Zagreb", kazao je Matijević.

Suđenje u slučajevima "selotejp" i "garaža" počinje iznova jer je od prošle rasprave prošlo više od tri mjeseca. Trebalo je početi jučer, ali je odgođeno zato što drugooptuženi Ivica Krnjak nije došao jer je otišao na rehabilitaciju u Opatiju. Nova rasprava na Županijskom sudu u Zagrebu zakazana je za 4. studenoga, kad bi se Glavaš i suoptuženici trebali ponovno očitovati o optužnici.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika