15.10.2008. / 14:43

Autor: Nina Tomljanović

Ivo Sanader

"Hrvatska je spremna na sve što može donijeti financijska kriza"

Sanader je prisustvovao na summitu Europske puče stranke (EPP), koji se redovito održava uoči svakog summita EU-a, a na njemu se zauzimaju stajališta o temama koje su na dnevnom redu Europskog vijeća

Premijer Ivo Sanader danas je gostujući na sastanku čelnika Europske pučke stranke u Bruxellesu izjavio da se Hrvatska uspjela osigurati i pripremiti za sve što može donijeti  globalna financijska kriza uz pomoć mjera  fiskalne politike Vlade i mjerama monetarne politike Hrvatske narodne banke. "Mislim da smo, što mjerama fiskalne politike Vlade, što mjerama monetarne politike središnje banke, uspjeli osigurati i pripremiti Hrvatsku za sve moguće scenarije i danas na ovaj sastanak idem s velikim zanimanjem da čujem što će moji kolege iz Europe govoriti, da čujem o ovom paketu mjera koji je najavljen u euro-zoni, kao i onima izvan euro-zone i kako će se oni nositi s ovim problemima", rekao je premijer Sanader.

Danas popodne u Bruxellesu počinje summit na kojem će 27 članica EU razgovarati o zajedničkom odgovoru na financijsku krizu u skladu s dogovorom 15 članica eurozone.

Sanader je dodao da će i ovoj sastanak iskoristiti za razgovore s europskim kolegama o potpori Hrvatskoj na njezinom putu prema članstvu u Europsku uniju. "Ne tražimo "bianco" potporu, nego potporu svim našim naporima i reformama koje provodimo. Nadam se da će danas biti prigode da s nekolicinom premijera i predsjednikom Europske komisije razgovaram o tome", rekao je premijer.

Summit Europske puče stranke (EPP) redovito se održava uoči svakog summita EU-a, a na njemu se zauzimaju stajališta o temama koje su na dnevnom redu Europskog vijeća.

Na sastanku sudjeluje desetak premijera država članica, oporbeni čelnici, te predsjednici Europske komisije i Parlamenta.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika