16.10.2008. / 11:12

Autor: Nina Tomljanović

Španjolska

Uhićeno nekoliko osoba zbog sumnje u terorizam

U akciji je pretreseno nekoliko stanova u Kataloniji, na sjeveroistoku Španjolske i to nije prvi put da je provedena policijska operacija u islamističkim krugovima

Španjolska policija danas je uhitila nekoliko osoba u operaciji suzbijanja islamističkog terorizma, izvijestili su španjolski mediji.

U akciji je pretreseno nekoliko stanova u Kataloniji, na sjeveroistoku Španjolske i to nije prvi put da je provedena policijska operacija u islamističkim krugovima.

Osobe koje su uhićene sumnjiče se da pripadaju mreži za vrbovanje islamističkih boraca te da financijski podupiru djelovanje islamista izvan Europe.

Uz španjolsku policiju, akcija je provedena i uz nazočnost suca  Baltasara Garzona iz Vrhovnog suda koji u Španjolskoj sudi za slučajeve terorizma.

Policija je početkom godine razbila radikalnu islamističku skupinu, većinom sastavljenu od Pakistanaca, koje se sumnjiči da su pripremali atentat u Barceloni.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika