16.10.2008. / 17:40

Autor: Katarina Zorić

Godišnjica pogibije pop idola

Makedonci se sjećaju Toše Proeskog

U Skoplju je za Tošu 5. listopada održan veliki koncert na kojemu su od hrvatskih pjevača nastupili Tony Cetinski i Nina Badrić. Makedonski slavujToše Proeski, osim iznimnim glasom, osvajao je srca Makedonaca i svojim humanitarnim djelovanjem sudjelujući u brojnim dobrotvornim akcijama namijenjenima ponajprije djeci

Makedonija je danas u znaku godišnjice tragične smrti svoje pop ikone, pjevača i bivšeg ambasadora UNICEF-a Toše Proeskog. U makedonskim gradovima pale se svijeće u znak sjećanja, a rijeka štovatelja iz cijele regije posjetila je Tošino posljednje počivalište u Kruševu, gdje je rano ujutro služena misa zadušnica u nazočnosti obitelji, prijatelja i poklonika.

U Skoplju je za Tošu 5. listopada održan veliki koncert na kojemu su od hrvatskih pjevača nastupili Tony Cetinski i Nina Badrić. Makedonski slavujToše Proeski, osim iznimnim glasom, osvajao je srca Makedonaca i svojim humanitarnim djelovanjem sudjelujući u brojnim dobrotvornim akcijama namijenjenima ponajprije djeci.

Toše Proeski poginuo je točno prije godinu dana u prometnoj nesreći u blizini Nove Gradiške, u trenutku kada je uživao veliku popularnost diljem regije i pripremao se za prodorniji izlazak na međunarodnu glazbenu scenu. Njegove pjesme i albumi vrlo su slušani i uspješno se prodaju i nakon njegove smrti.

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika