17.10.2008. / 13:53

Autor: Katarina Zorić

Financijska kriza

Čačić predlaže osnivanje državnog investicijskog fonda

Vlada ponovno dokazuje da nema viziju i strategiju, nekompetentna je i nesposobna, a nalazi se pred zadatkom koji je za nju nesavladiv, rekao je Čačić na konferenciji za novinare

Predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Radimir Čačić predložio je danas osnivanje državnog investicijskog fonda koji bi pomogao Hrvatskoj u jeku globalne financijske krize.

Čačić smatra da bi državni financijski fond bio poluga za razvoj realnog sektora i stabilizacije financijskog tržišta u Hrvatskoj.

"Vlada ponovno dokazuje da nema viziju i strategiju, nekompetentna je i nesposobna, a nalazi se pred zadatkom koji je za nju nesavladiv", rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Čačić drži da se treba izaći s državnim fondom koji bi otvoren prema privatnom kapitalu pokrio strateške razvojne projekte na području turizma, tržišta kapitala, energetike i poljoprivrede. Za to se, smatra, treba koristi
već postojeći okvir, Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

"Fond mora biti strukturiran tako da izađe na regionalno tržište i da se u našem interesu otvore blokade za uloge na srpskom i bosansko-hercegovačkom tržištu, jer smo sada u prilici po niskim cijenama povući velike vrijednosti", dodao je Čačić.

Na zamolbu nivinara Čačić je prokomentirao i izjavu Dragutina Lesara da je protiv njegova povratka u Sabor nakon odmrzavanja mandata, Čačić je rekao da je to njegovo pravo kao saborskog zastupnika. Smatra da nema ništa sporno u njegovu povratku u Sabor, s obzirom na to da je zakonski jasno propisano koji su razlozi kada se nekome prekida saborski mandat, a njegov slučaj ne spada u te.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika