17.10.2008. / 19:27

Autor: Nina Tomljanović

Ratni zločin

Bosanski Srbin priznao krivnju za zločin u Srebrenici

Todorović je, kako navodi BIRN, mreža koja se bavi prikupljanjem dokaza o ratnim zločinima, priznao krivnju za sudjelovanje u "širokom i sustavnom napadu" na bošnjačko pučanstvo u Srebrenici i u zarobljavanju i ubojstvu više od tisuću Bošnjaka u hangaru u Kravici kod Srebrenice

Nevladina udruga Balkanska istražiteljska mreža – BIRN danas je izvijestila da je bivši  pripadnik postrojbe srpske specijalne policije iz Šekovića Vaso Todorović s Tužiteljstvom BiH potpisao sporazum  kojim priznaje krivnju za sudjelovanje u zločinima počinjenim u srpnju 1995. godine nad Bošnjacima u Srebrenici.

Time mu je prvotna optužnica za genocid preinačena u "zločin protiv čovječnosti". Todorović je, kako navodi BIRN, mreža koja se bavi  prikupljanjem dokaza o ratnim zločinima, priznao krivnju za sudjelovanje u "širokom i sustavnom napadu" na bošnjačko pučanstvo u Srebrenici i u zarobljavanju i ubojstvu više od tisuću Bošnjaka u hangaru u Kravici kod Srebrenice.

Ovo je prvi slučaj da je netko od optuženih bosanskohercegovačkih Srba za zločine nad srebreničkim Bošnjacima priznao krivnju pred bosanskohercegovačkim pravosuđem.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika