18.10.2008. / 19:19

Autor: Petra Horvat

Nazran

Rusija nakon napada u Ingušetiji pokrenula protuterorističku akciju

Vojne snage Rusije u protuterorističku su akciju krenule nakon napada na njihov konvoj kod sela Mužići

Ruska je vojska danas u Ingušetiji pokrenula protuterorističku akciju nakon napada na ruski konvoj u kojem je po mjesnim izvorima poginulo 40 ruskih vojnika. Prema ruskim novinskim agencijama, u napadu su poginula dva ruska vojnika, no izvor iz mjesne policije tvrdi da ih je poginulo 40.

Isti izvor tvrdi da vojnici nisu mogli pružiti otpor, jer je nekoliko raketa pogodilo njihove kamione. "Napadnuta su tri ruska oklopna transportera i dva kamiona, a preživio je smao jedan vojnik u konvoju", tvrdi izvor. Podaci o broju mrtvih proturječni su.

"U napadu su poginula dvojica vojnika, a petorica su ozlijeđena. Dva kamiona i jedan oklopni transporter su oštećeni", izjavio je glasnogovornik regionalnog Ministarstva unutarnjih poslova, a prenijele su ruske novinske agencije.

Napad se dogodio kod sela Mužići, 25 kilometar audaljenog od glavnog grada Nazrana. "Napad je izvelo 20 napadača iz Čečenije i Ingušetije", tvrdi regionalni tužitelj Jurij Turigin.

Ingušetija, autonomna republika u sastavu Ruske demokracije, na zapadu graniči s ruskom republikom Sjevernom Osetijom, na istoku s Čečenijom, a na jugu s Gruzijom. 

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika