20.10.2008. / 09:01

Autor: Katarina Zorić

Gospođa tužiteljica u Zagrebu

Carla del Ponte otkriva tko joj je bacao klipove pod noge

"Gospođa tužiteljica" donosi rezime neuspjeha bivše haške tužiteljice. Na 300 stranica C. del Ponte otkriva koliko su joj puta bačeni klipovi pod noge, s koliko se nesuradnje i neiskrenosti susrela, ali i na koji je način i sama utjecala na zbivanja u zemljama kojima se bavila

Knjiga Carle Del Ponte "Gospođa tužiteljica" bit će danas predstavljena u Zagrebu, a o utjecaju rada Carle Del Ponte na suvremenu Hrvatsku govorit će njena bivša glasnogovornica Florence Hartmann, izvršna direktorica Fonda za humanitarno pravo i službenik Haškog suda Nataša Kandić, odvjetnik Anto Nobilo, glavni urednik izdavačke kuće "Profil International" koja je i nakladnik knjige Drago Glamuzina te osnivatelj i počasni predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

"Gospođa tužiteljica" donosi rezime neuspjeha bivše haške tužiteljice. Na 300 stranica C. del Ponte otkriva koliko su joj puta bačeni klipovi pod noge, s koliko se nesuradnje i neiskrenosti susrela, ali i na koji je način i sama utjecala na zbivanja u zemljama kojima se bavila.

U knjizi se navodi da je više od 60 predmeta s područja bivše Jugoslavije tužiteljstvo spremilo u ladice pod pritiskom moćnika. U potrazi za Gotovinom obratila se i Vatikanu, ali ju je nadbiskup Loyola “otpilio” i za susret s papom uputio na Trg sv. Petra, gdje je zajedno s ostalim vjernicima mogla čekati da poljubi papin prsten i tada ga priupita za Gotovinu. Kaže da su joj se generali JNA otvoreno rugali i uživali u tome što ne može uhvatiti Mladića, a Koštunica je tvrdio da je Hrvatskoj lakše uhvatiti Gotovinu, jer ga znaju, a Srbiji “Mladić nije poznat jer je iz Bosne.”

Vezane vijesti

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

Raspravno vijeće Haaškoga suda odbilo je u četvrtak kao neutemeljen zahtjev vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja za pokretanjem postupka protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika