27.11.2003. / 00:00

Autor: Borivoje Dokler

GOSPODARSTVO

LENAC U STEČAJ


Nakon što Vlada na prošloj sjednici nije prihvatila prijedlog Ministarstva gospodarstva da se riječkom brodogradilištu Viktor Lenac odobri 12 milijuna eura kredita uz državno jamstvo, na sjednici u četvrtak taj će stav Banski dvori zadržati. To je potvrđeno iz nekoliko izvora vrlo bliskih Vladi, koji naglašavaju kako je neodobravanje nove financijske injekcije za Lenac jasan signal Upravi brodogradilišta da mora donijeti odluku o stečaju. Također, dodaju da je ova vlada za Lenac napravila više nego dovoljno, a država je s 80 milijuna eura postala i najveći vjerovnik tog brodogradilišta.
Nesposobna uprava, koja nije znala dobro gospodariti sredstvima koja je dobivala iz državne blagajne, te nije provela preustroj poduzeća, dovela je Lenac do stečaja, koji se još ljetos pokušavalo izbjeći. Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić rekao je u srijedu kako će na sjednici Vlade predložiti da se ne da jamstvo Lencu za kredit od 12 milijuna eura, te će predložiti stečaj Lenca s preustrojem, odnosno osnivanje, nekog novog Lenca, tvrtke na koju bi se prebacili svi poslovi.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika