Objavljeno u Nacionalu br. 675, 2008-10-20

Autor: Nacionalova redakcija

Gazeta

Djelatni časnik i državni tajnik

Gordan ČačićGordan ČačićGeneral bojnik Gordan Čačić, koji je postao državni tajnik u Ministarstvu obrane, stvarni je, iako ne i formalni zamjenik ministra obrane Branka Vukelića. Osim što je bio izaslanik ministra na NATO skupu na Brijunima, Čačić je nedavno bio i izaslanik ministra Vukelića na skupu ministara NATO članica u Bukureštu.

Čačić se vrlo dobro kao general snalazi u novoj i odgovornoj političkoj dužnosti, a stekao je i naklonost ministra Vukelića. I sve bi bilo u redu da djelatni časnik HV, general bojnik Čačić, ne obnaša političku, odnosno državnu dužnost, što je izvan svih zakonskih okvira, te opasan presedan i za manje demokratske države od Hrvatske.

Da bi Čačić mogao obnašati političku, odnosno državnu dužnost, predsjednik Mesić ga je prethodno morao umiroviti i prevesti u pričuvni sastav HV, jer u Hrvatskoj ne postoji mogućnost „zamrzavanja“ vojnog čina zbog političkog ili državnog angažmana. Na taj postupak netko je zaboravio ili mu se čini nevažnim. Ukoliko se to ubrzo ne dogodi, puno će se aktivnih generala i visokih časnika HV početi baviti politikom,  „zamrznuti“ svoj čin, i pri tome se pozivati na praksu koja je dopuštena generalu Čačiću.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika