22.10.2008. / 17:45

Autor: Petra Horvat

Beograd

Optuženom za zločin na Ovčari produljen pritvor

Siretu se tereti da je u studenome 1991. sudjelovao u pogubljenju 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na jami "Grabovo" na Ovčari kod Vukovara

Damiru Sireti optuženom za ratni zločin na Ovčari 1991. danas je, odlukom Izvanraspravnog vijeća Specijalnog suda za ratne zločine, produljen pritvor zbog opasnosti od bijega.

"Sireti je pritvor produljen zbog opasnosti od bijega, s obzirom na to da je hrvatski državljanin te da u Srbiji nema ni prebivalište, ni boravište", kazala je glasnogovornica Okružnog suda Ivana Ramić.

Prema optužnici koju je 17. listopada podiglo srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine Siretu se tereti da je kao pripadnik Teritorijalne obrane u Vukovaru, koja je bila u sastavu tadašnje JNA, bio u streljačkom vodu koji je u studenome 1991. pogubio 200 hrvatskih ratnih zarobljenika na jami "Grabovo" na Ovčari kod Vukovara.

Damir Sireta uhićen je u prosincu 2006. godine u Norveškoj, a Srbiji je izručen 8. svibnja ove godine.

Protiv optuženika će se voditi odvojen postupak u odnosu na suđenje koje je u tijeku protiv 17 optuženih pripadnika vukovarskog TO-a i paravojne postrojbe "Leve Supoderice" pred Specijalnim sudom za ratne zločine u Beogradu.

Na tom je ponovljenom suđenju dokazni postupak pri kraju i uskoro se može očekivati presuda.

Vezane vijesti

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

'Merčep je bio funkcionalni zapovjednik MUP-ove postrojbe'

Bivši zamjenik predstojnika Ureda za zaštitu Ustavnog poretka Zdravko Mustač posvjedočio je danas na zagrebačkom Županijskom da se Tomislava Merčepa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika