23.10.2008. / 14:08

Autor: Petra Horvat

Reakcija

Komadina: 'Sanader je uvrijedio Sabor i glasače'

'Ivo Sanader je kao predsjednik Vlade morao biti jučer u Hrvatskome saboru dok je trajala rasprava o povjerenju Vladi', kazao je SDP-ovac

"Ivo Sanader je jučer govorio kao predsjednik HDZ-a, a ne kao predsjednik Vlade i zlorabio je govornicu i domaćinstvo", kazao je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina komentirajući jučerašnji govor Ive Sanadera na otvaranju autoceste Rijeka-Zagreb. "Sanader je uvrijedio sve nazočne otvaranju i sve građane drukčije političke orijentacije", tvrdi Komadina koji je dodao i to da se "ne može od svega raditi predstava i svugdje izvlačiti politički bodovi".

Komadina je naveo i da je umjesto kvalitetne i prikladne svečanosti, na otvaranju autoceste priređen nižerazredni politički događaj koji je služio nekoj trećoj svrsi.

"Ivo Sanader je kao predsjednik Vlade morao biti jučer u Hrvatskome saboru dok je trajala rasprava o povjerenju Vladi", kazao je Komadina i ocijenio da je svojim izostankom Sanader uvrijedio Sabor kao vrhunsku instancu demokracije u zemlji izostankom s rasprave.

Također, SDP-ovac smatra da je preklapanje datuma otvaranje autoceste i saborske rasprave režirano na način da jedan događaj prekrije drugi.

"O dnevnom redu u Saboru odlučuje predsjednik Sabora u dogovoru s premijerom, a o otvaranju autoceste nadležna ministarstva također u dogovoru s premijerom", rekao je Komadina koji je na pitanje novinara o nedolasku predsjednika Mesića na spomenuto otvaranje kazao da ima saznanja da Mesić nije niti pozvan.

"To su samo deklarativne priče. U Hrvatskoj postoje zakoni koji propisuju kažnjavanje zbog isticanja ustaške ili nacističke ikonografije, a do sada se nisu primjenjivali, osim u jednom slučaju nošenja ustaške kape na ulici", prokomentirao je Komadina HDZ-ove osude pojava ustaštva u posljednje vrijeme.

"Takve pojave osuđuju mnogi u SDP-u, predsjednik Mesić pa i brojni građani već cijelo desetljeće", kazao je potpredsjednik SDP-a.

Sanaderovo stajalište kako bi bilo blagotvorno kad bi nadbiskup Bozanić posjetio Jasenovac, Komadina je komentirao riječima "normalno da se mora ići u Jasenovac. Crkva se mora baviti onim što je njezin primarni zadatak, a manje se upletati u svakodnevna politička donošenja odluka".

"U crkvenom vrhu ima biskupa koji Hrvatsku vide samo sazdanu na naslijeđu NDH, ali i pozitivnih primjera kako duhovno djelovati na svom području kao što je riječki nadbiskup Ivan Devčić", zaključio je Komadina.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika