29.10.2008. / 16:23

Autor: Petra Horvat

Kritika

Posselt: 'Europska komisija odugovlači s pristupom Hrvatske'

Izvjestitelj za Hrvatsku Europske pučke stranke (EPP) u europskom parlamentu smatra da 'birokratsko odugovlačenje potkopava 'uzorne napore' Vlade Ive Sanadera'

Bernd Posselt, njemački zastupnik u Europskom parlamentu danas je uputio žestoke kritike Europskoj komisiji za koju tvrdi da namjerno odugovlači s pristupom Hrvatske Europskoj uniji.

Posselt je podsjetio da je Hrvatska jedini preostali srednjoeuropski kandidat, a u osvrtanju na izvješće o napretku Hrvatske koje bi Europska komisija trebala objaviti idućeg tjedna kazao je da se "pred Hrvatsku postavljaju umjetne prepreke jedna za drugom".

Podsjetio je i da je Europski parlament jasno odlučio da pregovori s Hrvatskom o pristupu moraju biti dovršeni iduće godine. S druge strane, tvrdi da "prema Hrvatskoj prekritički raspoloženi povjerenik za proširenje EU Olli Rehn govori o tome da Hrvatska treba krajem 2009. doseći posljednju fazu pregovora".

Posselt, zastupnik bavarske Kršćansko socijalne unije (SCU) i izvjestitelj za Hrvatsku Europske pučke stranke (EPP) u europskom parlamentu, smatra da "to miriše na još jedno birokratsko odugovlačenje, koje potkopava uzorne napore Vlade Ive Sanadera".

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika