30.10.2008. / 11:05

Autor: Nina Tomljanović

Sigurniji grad

Bandić najavio izgradnju pet novih policijskih postaja

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradske skupštine bio je izvještaj o stanju sigurnosti u Zagrebu u posljednjih mjesec dana, izvijestio je Milan Bandić dodavši kako je skupa sa predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, zatražio mjesečna izvješća od načelnika PUZ-a o "dobru i zlu" s aspekta sigurnosti u Zagrebu

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je najavio izgradnju pet novih policijskih postaja u pet gradskih četvrti koje ih dosad nisu imale. "U pet gradskih četvrti gdje nemamo policijskih postaja prioritet u sljedećoj godini bit će nam njihova gradnja, pa makar morali odustati od gradnje nekoliko cesta", rekao je Bandić.

Uz navedeno, gradonačelnik Bandić je najavio i niz novih mjera. Među njima su, kako je rekao,  postavljanje sigurnosnih kamera s kojima će se riješiti tri problema: nepropisno parkiranje, i problem urbane gerile koja uništava zidove grafitima dok će se sa sigurnosnog aspekta kamere umrežiti s PUZ-om i MUP-om.

Bandić je također rekao da će za desetak dana objavit kompletne mjere jer, kako je rekao, sigurnost je nešto bez čega nema prosperiteta. Uz to je napomenuo da ukoliko Zagreb postane nesiguran  grad, da više neće biti ni priljeva kapitala.

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradske skupštine bio je izvještaj o stanju sigurnosti u Zagrebu u posljednjih mjesec dana, izvijestio je Milan Bandić dodavši kako je skupa sa predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, zatražio mjesečna izvješća od načelnika PUZ-a o "dobru i zlu" s aspekta sigurnosti u Zagrebu.

Najavio je da će se o sigurnosti u Zagrebu održati tematska sjednica. "Tada će svi zastupnici moći raspravljati o toj temi", kazao je Bandić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo  postignutim konsenzusom političkih stranaka u Saboru vezano za mjere koje planira poduzeti Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa te jučerašnjim uhićenjima koja su povezana s ubojstvom Ive Pukanića i Nike Franjića. 

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika