03.11.2008. / 13:13

Autor: Branka Prica

Diana Niven Bećirević

Hollywoodski život ljepotice s reklame za paštetu

Prva djevojka iz bivše JUgoslavije koja j epristala pozirati gola za duplericu časopisa Start uskoro namjerava objaviti knjigu o svom životu; za Extru je ispričala zašto se odlučila slikati bez odjeće iako je bila maloljetna te otkrila sve o svojim poznanstvima sa svjetskim moćnicima

Diana Bećirević bila je sredinom 80-ih jedna od najpoželjnijih djevojaka bivše Jugoslavije, a danas je vlasnica jedne od najzanimljivijih biografija s ovih prostora. Štoviše, uskoro namjerava i objaviti knjigu o svom uzbudljivom životu, i to u izdanjima za američko i europsko tržište. Ova kontroverzna žena postala je poznata kao prva djevojka u bivšoj Jugoslaviji čije su obnažene fotografije objavljene u nekom časopisu pa će u knjizi opisati zbog čega se odlučila slikati bez odjeće iako je još bila maloljetna. Otkrit će i kako je od djevojke koja je započela karijeru reklamom za paštetu postala seks-simbol: svjetski model čija se statua nalazi u muzeju Ferrarija u Modeni, a u životu je stekla zanimljiva poznanstva sa svjetskim moćnicima kao što su Al Pacino, Rod Stewart, Ahmet Ertegün, Francesco Cossiga, Niki Lauda, Ayrton Senna, Hugh Haffner, Luciano Pavarotti, kao i bivši papa Karol Wojtyla te sadašnji Joseph Ratzinger. Diana Bećirević sada živi u Los Angelesu i producentica je filmova. Radila je na filmu "Čudovište" s Charlize Theron, a trenutno radi na novom filmu s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.
Zanosnu Tuzlanku u inozemstvu znaju kao Dianu Niven. To je prezime dodala u Italiji da bi se lakše izgovaralo, a tvrdi i da joj je britanski glumac David Niven daljnji rođak po majčinoj liniji.
Diana Bećirević odrasla je u građanskoj obitelji. Otac joj je bio političar, a majka kućanica posvetila se odgoju Diane i njene sestre. Međutim, Diana Bećirević vrlo je rano postala neovisna o roditeljima i prilično samovoljna kad je shvatila da u sat vremena zaradi više nego njen otac za cijeli mjesec:
“Bila sam samostalna već s petnaest godina. Sve je počelo nakon jednog snimanja za reklamu. Slučajno su me odabrali među ostalim djevojčicama pa sam snimila reklamu za neku paštetu. Očito sam to dobro odradila jer su me zvali da reklamiram deterdžente i kojekakve potrepštine za kuću, a danas bih dala sve da mogu pronaći te spotove s početka svoje karijere”, prisjetila se kraja 70-ih godina kada je postala svjesna da odskače od prosječnih srednjoškolki. Njeni sve češći angažmani i sve viši honorari to su i potvrđivali, kao i pobjeda na izboru za Miss Jadrana, nakon koje je krenula na veliku turneju i bila angažirana na različitim modnim snimanjima. Agenti, menadžeri i fotografi postali su njena svakodnevica, a upravo oni su je nagovorili na fotografiranje koje joj je dramatično promijenilo život - bilo joj je samo 17 godina kad je pristala pozirati gola za duplericu časopisa Start. Na to se do tada nije odvažila niti jedna djevojka iz bivše Jugoslavije, već su se izmjenjivale ljepotice uglavnom iz Skandinavije, Francuske ili Italije.
“Ni u snu nisam mislila da će moje fotografije izazvati tako burne reakcije. Proglasili su me seks-simbolom, a ja sam bila klinka koja nije ni znala što je seks. Moja obitelj bila je u šoku i nisu htjeli čuti za mene. Nisam se smjela vratiti kući”, ispričala je Diana Bećirević.

CIJELU ŽIVOTNU PRIČU DIANE NIVEN BEĆIREVIĆ PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika