03.11.2008. / 18:32

Autor: Petra Horvat

Ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića

Podgorica tvrdi da se ubojstvo Ive Pukanića ne može dovesti u vezu s Crnom Gorom

'Ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića ne može se dovesti u bilo kakvu vezu s Crnom Gorom', stoji u priopćenju službene Podgorice

Uprava policije Crne Gore danas je demantirala navode njemačkog medija Deutsche Welle koji je objavio da su ubojice Ive Pukanića državljani Crne Gore. "Ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića ne može se dovesti u bilo kakvu vezu s Crnom Gorom", stoji u priopćenju službene Podgorice.

Deutsche Welle je objavio izjavu Nebojše Medojevića, lidera "Pokreta za promjene", koji je ustvrdio da se hrvatska policija obratila crnogorskoj policiji sa zahtjevom za dostavljanje nekih operativnih podataka i za neka privođenja. "Hrvatske kolege nisu bile zadovoljne načinom na koji je crnogorska policija odgovorila, što navodi na pomisao da bi očigledno neko utjecajan u Crnoj Gori mogao biti ugrožen eventualnom istragom", kazao je Medojević za Deutsche Welle.

"Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević netočno je i  proizvoljno prigovorio crnogorskoj policiji da, navodno, nije adekvatno pomogla hrvatskoj policiji u istrazi u vezi sa ubojstvom Pukanića. Riječ je o tome kako je Medojević neupućen, a i ovaj put pustio je u javnost spektakularne izjave, kojima, nedostaju samo činjenice", stoji u pripćenju koje je objavila uprava policije Crne Gore, a dodano je i kako je policija 'sita takvih izjava'.

Pritužbe na informacije koje je objavio njemački medij imao je i Krunoslav Borovec, načelnik Ureda ravnatelja policije.
Deutsche Welle je navela kako je "zahvaljujući javnoj objavi identiteta Milovanović postao svjestan da ga policija traži zbog umiješanosti u ubojstvo".

"Mislim kako je optužba Deutsche Welle da su hrvatski mediji krivi za bijeg jednog od aktera, možda i glavnog aktera ovog ubojstva, preteška", kazao je Borovec koji tvrdi da je hrvatska policija kolegama u BiH podatke o slučaju dostavila puno prije nego što su oni objavljeni u hrvatskim medijima.

Borovec je istaknuo i kako policija jednako intenzivno i svim sredstvima radi na slučajevima ubojstva Ivane Hodak, te ubojstva navonog zaštitara Simone Gotovac, Adriana Čupića koji je pronađen mrtav na Savici u svom automobilu marke Land rover.

Borovec je dodao i kako smatra da će u slučaju Čupićevog ubojstva uskoro biti novih informacija.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika