Objavljeno u Nacionalu br. 677, 2008-11-03

Autor: Kristina Gaćarić

Galerija

210 tsuća kuna za suvremenu hrvatsku umjetnost

NAGRADA T-HT-a I MSU-a Bruno Bahunek, marketing menadžer MSU-a, Oleg Hržić, autor likovnog postava u Domu HDLU-a i Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti na izložbi natječajnih radova u Domu HDLU-aNAGRADA T-HT-a I MSU-a Bruno Bahunek, marketing menadžer MSU-a, Oleg Hržić, autor likovnog postava u Domu HDLU-a i Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti na izložbi natječajnih radova u Domu HDLU-aU Hrvatskom domu likovnih umjetnika 3. studenog otvorena je izložba T-HTnagrada@msu.hr. Na izložbi je predstavljeno 28 radova hrvatskih umjetnica i umjetnika svih dobnih skupina i različitog pristupa suvremenoj umjetnosti. Međunarodno stručno povjerenstvo odabralo je tri nagrađena rada što će biti otkupljena za T-HT-ovu zbirku suvremene umjetnosti koja će biti sastavni dio fundusa Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Prvu nagradu dobila je Ana Horvat za video rad koji govori o plastičnim operacijama. "Rad Ane Horvat je humorističan, ali je vrlo dobar i već je pozvana da izlaže u New Yorku. Drugu nagradu dobila je Ana Opalić također za video rad, a trećenagrađeni je Davor Sanvicenti", objasnila je Snježana Pintarić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti.

Početkom prošle godine T – Hrvatski Telekom postao je glavni partner Muzeja suvremene umjetnosti sponzorskim ugovorom vrijednim dva milijuna kuna. Alemka Lisinski, direktorica Sektora za korporativne komunikacije u T-HT-u, objasnila je: "Dva milijuna kuna korištena su za obogaćivanje fundusa muzeja, ali i za edukacijske programe za djecu i učenike. Specifičnost ove suradnje je da će otkupljeni radovi ostati u trajnom posjedu MSU-a, kao T-HT zbirka. Ove godine povećan je iznos otkupnih novčanih nagrada za tri prvonagrađena rada, koji ukupno iznosi 210 tisuća kuna."

Snježana Pintarić istaknula je važnost suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i T–HT-a: "Za MSU je jako važno da ima partnera koji potiče vizualno likovno stvaralaštvo u Hrvatskoj. Kroz ove dvije godine otkad nam je T-HT sponzor već je deset umjetnika dobilo financijsku potporu. Na natječaju su samo recentni radovi, dakle ono što sad nastaje u Hrvatskoj. Obično se kaže da muzeji zaostaju za onim što se zbiva u likovnoj umjetnosti, što kod nas zahvaljujući sponzorstvu nije slučaj. Na natječaj se ne prijavljuju samo mladi nego i renomirani umjetnici, tako da ova izložba nije novi salon mladih. Za ovaj natječaj pozvali smo Slavena Tolja i Gorana Trboljaka koji su poznata imena u hrvatskoj suvremenoj umjetnosti."

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika