05.11.2008. / 17:07

Autor: Petra Horvat

Ratni zločin

Uhićena dvojica osumnjičenih za genocid u Srebrenici

Prema presudi Međunarodnog suda pravde u Haagu iz 2007. godine, srpske su snage počinile genocid na području Srebrenice u ljeto 1995. godine

Tužiteljstvo BiH je pripćilo da su pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužiteljstva BiH, uhitili dvojicu Srba iz Zvornika osumnjičenih za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici počinjen 1995.

Uhićenike Slobodana Pelemiša, bivšeg ratnog zamjenika zapovjednika 1. bataljuna Zvorničke brigade, te Slavka Perića, bivšeg pomoćnika zapovjednika za sigurnost u toj brigadi, sumnjiči se da su počinili genocid sudjelovanjem u zatvaranju i pogubljenjima po prijekom postupku oko 1700 muškaraca Bošnjaka iz enklave Srebrenica u Pilici i na obližnjoj vojnoj ekonomiji Branjevo tijekom srpnja 1995. godine.

Prema presudi Međunarodnog suda pravde u Haagu iz 2007. godine, srpske su snage počinile genocid na području Srebrenice u ljeto 1995. godine.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika