07.11.2008. / 15:10

Autor: Petra Horvat

'Slovenski Arkan' dilao drogu u Rijeci

USKOK podignuo optužnicu protiv dilera heroinom

Prvoosumnjičeni je Slovenac Kristijan Kamenik, kojeg su mediji zbog braka sa turbofolk pjevačicom Mašom Medik nazivaju 'slovenskim Arkanom'

Protiv 15 osoba koje se sumnjiči da pripadaju međunarodnoj skupini koja se bavi krijumčarenjem velikih količina heroina i distribucijom droge na riječkom tržištu riječki je USKOK podignuo optužnicu.

Prvoosumnjičeni je Slovenac Kristijan Kamenik, kojeg su mediji zbog braka sa turbofolk pjevačicom Mašom Medik nazivaju 'slovenskim Arkanom'. Ljubav među supružnicima rodila se u zatvoru u Mitrovici gdje su se i vjenčali. Kamenik je tada bio osuđen na zatvor zbog šverca droge. Također, pripisuje mu se i ubojstvo čitave jedne obitelji u Sloveniji, za što nikada nije osuđen.

U USKOK-ovoj je optužnici navedeno da su Kamenik i drugooptuženi Marijan Surjan iz Opatije organizirali u skupinu kako bi nabavljali i preprodavali heroin.

Kamenik je tijekom 2007. pa do ožujka 2008. godine više puta kupovao heroin po cijeni od 13 tisuća eura za kilogram, nakon čega je organizirao prijevoz droge do Rijeke gdje ga je prodavao Surjanu po cijeni od 27 tisuća eura. Surjan je heroin skladištio kod trećeoptuženog Ivayla Aleksandrova, Bugarina, a drogu je potom s ostalim suoptuženicima dalje distribuirao po cijeni od 13 500 kuna za 50 grama.

USKOK tvrdi da je Surjan time zarađivao pet tisuća, a Kamenik 15 tisuća eura.

Prema drugoj točki optužnice, tereti ih se za nabavku dva kilograma heroina preko BiH, te prodaja većeg dijela te pošiljke.
Predmetom će suditi sutkinja Ika Šarić, a za sada nije poznato kada će suđenje početi.

Treće po redu suđenje za spomenuto ubijstvo obitelji u Sloveniji odgođeno je za siječanj jer se novi odvjetnik nije mogao upoznati s Kamenikom koji je prebačen u zatvor u Remetincu nakon što je uhvaćen u bijegu iz riječkog zatvora.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika