10.11.2008. / 13:33

Autor: Jelena Badovinac

Interview

Dolores Lambaša: Spremna sam živjeti sama

Dvadesetsedmogodišnja glumica koju gledamo u seriji "Zakon ljubavi" nedavno je dobila svoju prvu glavnu filmsku ulogu; za Extru govori o filmu "Poštar", ulozi u sapunici, odnosu s roditeljima, starijim muškarcima i prijateljima te otkriva je li njezina ljubavna veza s Franom Lasićem u krizi

Nisam baš od onih koji će nekoga lako nahvaliti, ali kad sam vidjela Dolores Lambašu u uskim Dieselovim trapericama konjičkog kroja, visokim jahaćim čizmama i dekoltiranoj crnoj košulji te raspuštene duge kose kako ulazi u restoran Klub književnika, gdje smo radile intervju, nisam mogla ne primijetiti kako je stvarno zgodna. Ima neku erotičnost u sebi koju ona još više naglašava svojom odjećom, ali i mimikom. Kad pokušava, recimo, eskivirati odgovor na pitanje, što joj je običaj, počinje se koristiti šarmom. Podigne senzualno jednu obrvu, zagleda se mimo sugovornika, počne vrtiti pramen kose oko prsta i filozofski oblikovanim rečenicama lukavo skreće s teme. Iako je javnost zbog mnogočega više vjerovala da je Dolores Lambaša u medijima poznata samo zbog svojeg privatnog života, a manje zbog glume, čini se da se situacija promijenila. Glumica u zadnje vrijeme dobiva sve bolje kritike, redatelji hvale njezin talent, a upravo je to i razlog zbog kojeg je dobila svoju prvu glavnu filmsku ulogu. Istodobno glumi i u seriji "Zakon ljubavi" u kojoj također ima jednu od glavnih uloga.  EXTRA: Snimili ste svoju prvu glavnu filmsku ulogu, u filmu radnog naslova "Poštar". Kakav je to osjećaj?- Rekla bih odličan. Mislim da takva uloga još nije viđena na ovim prostorima. Glumim ženu koja dolazi na otok, a karakterno je izrazito čulna, prigušenih stanja u sebi. Stisnuta je odgojem u malom dalmatinskom mjestu i cijelo je vrijeme vrlo zatvorena. No, istovremeno i erotična, a samim time i izrazito prirodna. Kroz kontinuitet jednog lika dala sam široki spektar stanja i emocija i smatram da sam to dobro napravila. Uloga je jaka, a ovako lucidan scenarij ne postoji u Hrvatskoj. Film je kombinacija "Mediterranea" i "Amarcorda". U njemu je prisutna neizreciva toplina krajolika, a ja sam dala svoj maksimum za ovu ulogu. Držite nam fige dogodine na pulskom festivalu.

EXTRA: Glavni partner u filmu vam je Vedran Mlikota. Tko je još bio u glumačkoj ekipi?

- Aljoša Vučković, Nives Ivanković, Bruna Bebić-Tudor, Frane Perišin, moj Frano Lasić i mnogi drugi. Znali smo raditi i po 15 sati dnevno, ali smo se svejedno svaku večer skupljali u maloj konobi slikara Šime Martinisa i provodili večeri uz gastro bakanalije, vino, pjevali smo i čitali poeziju. Atmosfera je bila fantastična, a zbog delicija promijenio nam se kemijski sastav u organizmu.

EXTRA: Glumite i jednu od glavnih uloga u sapunici "Zakon ljubavi". Zašto ste se odlučili na snimanje te serije?
- Svidjela mi se ponuđena uloga. Pročitala sam tri epizode i shvatila da je uloga dosta kompleksna. U liku Lucije pronašla sam komponente koje me osobno vesele. Svojom ludošću, ona mi je odmor od svakodnevice.
EXTRA: U seriji glumite glumicu. Ima li još dodirnih točaka između vas i Lucije?
- Ima. Imamo istu boju kose i očiju. To bi bilo to.
EXTAR: U jednoj se sceni dogovarate sa suprugom o tome kako želite da javnost ima lijepu sliku o vašem braku, a ona nije baš takva. To ste radili i u privatnom životu, dok ste bili u vezi s glumcem Ivom Gregurevićem. Zašto?
- Ona nije nesretna. Ona je jednostavno jedna ekstremna osoba, izrazito inteligentna, puno traži, puno daje, ima golemu energiju, ali sav taj mogući talent se kroz određenu zasićenost sadržajem pretvorio u manu. Ona je sve uvjerila u to da je njezin život nesretan, ali samo da bi imala opravdanja za svoje postupke. Zapravo je s njom sve u redu, samo joj nedostaje adrenalina. Pokušava se vratiti u teatar i uzdignuti se u neke duhovne okvire. Ne znam kako bih odgovorila na ovu usporedbu. Mediji znaju pitanjima jako zadirati u privatnost, a opet stvari prikazivati vrlo površno. Doživjela sam razne okrutnosti od medija pa sam naučila držati ih podalje od svog praga. Neukusno je sve to.
CIJELI INTERVIEW PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU EXTRE

Fotogalerija

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika