11.11.2008. / 08:20

Autor: Nacionalova redakcija

Brodarske kompanije nisu zainteresirane

Propada IDS-ov plan privatizacije Uljanika

Iako u Uljanik plovidbi nisu željeli službeno komentirati navode o njihovu interesu za privatizaciju Uljanika, Nacional je neslužbeno doznao kako tvrtka trenutačno nema nikakvih planova o ulasku u takav posao

I DS-ov plan privatizacije brodogradilišta Uljanik u Puli, po svemu sudeći, neće biti realiziran. Naime, prema planu koji je proteklih tjedana najavljivao Damir Kajin, 25 posto Uljanika bilo bi prepušteno zaposlenicima, dok bi idućih 25 posto pripalo strateškom partneru. Još od prvih najava o privatizaciji Uljanika IDS se protivio ideji da u vlasničku strukturu brodogradilišta uđu strani investitori, kao što je talijanska brodograđevna kompanija Fincantieri, o kojoj se spekuliralo kao jednom mogućih kupaca.

Zbog toga su u stranci smislili model po kojem bi strateški partneri bile hrvatske brodarske kompanije, u prvom redu domaća Uljanik plovidba. Određeni vlasnički udjel kupili bi i županija i Grad Pula, tako da bi na kraju Uljanik ostao u domaćem vlasništvu. Takav plan, iako ima određene poslovne logike, teško će biti ostvaren. Naime, osim činjenice da ga Europska unija neće prihvatiti, prema Nacionalovim informacijama, hrvatske brodarske kompanije iznimno su nezainteresirane za mogući ulazak u vlasničku strukturu Uljanika. Iako u Uljanik plovidbi nisu željeli službeno komentirati navode o njihovu interesu za privatizaciju Uljanika, Nacional je neslužbeno doznao kako tvrtka trenutačno nema nikakvih planova o ulasku u takav posao.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika