12.11.2008. / 12:21

Autor: Hrvoje Šimičević

Godišnji ekonomski skup

Mesić: Novac i profit trebaju ostati u Hrvatskoj

Iako Mesić nije govorio o imenima dok je spominjao 'kvazi-reformatore', dade se zaključiti da je pritom između ostalog mislio na ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića

Predsjednik Stjepan Mesić poručio je danas sa godišnjeg ekonomskog skupa u Opatiji da se financijska kriza približava Hrvatskoj, ali da se nismo pripremili za to. Otvorivši skup uvodnim govorom, Mesić je istaknuo kako je već prošle godine upozoravao na krizu, ali da su njegova upozorenja 'mnogi bagatelizirali'.

Predsjednik smatra kako kriza nije dočekana potpuno nespremno, jer je veliki posao odradio HNB. No, kako je kazao, to nije dovoljno, apelirajući pritom na pripremu nacionalne strategije za borbu protiv globalne financijske krize, koja je pokrenuta u SAD-u.

"Ne smijemo dopustiti da se novac i profiti iznose iz Hrvatske", kazao je Mesić, referiravši se pritom na banke i tvrtke u vlasništvu stranaca. "Novac koji je tu zarađen, mora tu i ostati da bi se sačuvala stabilnost proizvodnje, radnih mjesta i izvoza", kazao je Mesić.

Također, u govoru je upozorio i na nužnost zaštite 'ugroženih slojeva stanovništva', te odupiranju 'mudracima i kvazi-reformatorima koji žele povećati namete radnicima i umirovljenicima'. Iako Mesić nije govorio o imenima dok je spominjao 'kvazi-reformatore', dade se zaključiti da je pritom između ostalog mislio na ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića, piše Večernji list.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika