12.11.2008. / 18:05

Autor: Petra Horvat

Šibenski Općinski sud

Tužba bivših radnika Remontnog brodogradilišta odbačena kao neosnovana

Stečajni postupak u Remontnom brodogradilištu u Šibeniku pokrenut je u siječnju 2003., a završio je u ožujku 2006. Nepodmireno je ostalo oko 90 milijuna kuna, a radnici kao vjerovnici u stečaju nisu uspjeli naplatiti oko šest milijuna kuna svojih tražbina

Tužba koju je dio bivših radnika Remontnog brodogradilišta podnio protiv države, kako bi naplatili novac koji im nije isplaćen tijekom stečajnog postupka, danas je odbačena odlukom šibenskog Općinskog suda, jer je sudac tužbeni zahtjev ocijenio kao neosnovan.

"Nisu točne tvrdnje na kojima se temeljila tužba, po kojima Remontno brodogradilište nije imalo imovine iz koje bi se naplatile tadžbine u stečaju", stoji u objašnjenju presude suca Mirka Veleglaveca. Radnici su od države, kao osnivača tog ugašenog šibenskog poduzeća, tražili isplatu oko 3,1 milijun kuna za zaostale plaće, jubilarne nagrade i regres za godišnji odmor, što nisu uspjeli naplatiti u stečajnom postupku. U stečaju je, naime, prodajom imovine uprihodovano oko 22,7 milijuna kuna.

Sudac Veleglavec je kazao kako činjenica da radnici nisu uspjeli naplatiti svoje tadžbine, ne znači da je njihova tužba osnovana.

"Razočaran sam, no ne iznenađen", kazao je Branko Kronja koji je u postupku protiv države zastupao 305 bivših radnika Remontnog brodogradilišta. "Stečajni je postupak bio prijevara i pozivam ministre pravosuđa i policije da ispitaju taj slučaj", kazao je Kronja i najavio da će bivši radnici koji su tužili državu nastaviti pravnu bitku.

Stečajni postupak u Remontnom brodogradilištu u Šibeniku pokrenut je u siječnju 2003., a završio je u ožujku 2006. Nepodmireno je ostalo oko 90 milijuna kuna, a radnici kao vjerovnici u stečaju nisu uspjeli naplatiti oko šest milijuna kuna svojih tražbina.

Vezane vijesti

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

HDS ZAMP nije vratio obeštećenje od nekoliko milijuna kuna

Hrvatsko društvo skladatelja - Zaštita autorskih muzičkih prava tvrdi kako su obeštetili 53 diskriminirane tvrtke isplativši im milijun kuna, no… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika